PEMBACA SETIA BLOG SAYA

17 March 2011

BIODATA: DATUK NICOL ANN DAVID





NAMA:
 NAME:
Nicol Ann David

TARIKH LAHIR:
DATE OF BIRTH:
26 Ogos 1983
26 August 1983

TEMPAT LAHIR:
PLACE OF BIRTH:
Pulau Pinang, Malaysia.

NAMA BAPA:
FATHER'S NAME:
Desmond David

NAMA IBU:
MOTHER'S NAME:
Ann Marie David

ADIK-BERADIK:
SIBLINGS:
Lianne
Cheryl

SEKOLAH RENDAH:
PRIMARY SCHOOL:
Sekolah Rendah Convent Green Lane, Green Lane, Pulau Pinang.

SEKOLAH MENENGAH:
SECONDARY SCHOOL:
Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Green Lane, Green Lane, Pulau Pinang.

UNIVERSITI:
UNIVERSITY:
Univesiti Nottingham
University of Nottingham

LAMAN SESAWANG RASMI:
OFFICIAL WEBSITE:

MULA BERMAIN:
START PLAYING:
5 Tahun
5 Years Old

HOBI: 
HOBIES:
Pengembara, Seni dan Reka Cipta dan Mencuba Makanan Berbeza.
Travelling, Art and Design, and Trying Different Food.

PERLAWANAN:
TOURNAMENT:

ANUGERAH DAN PENGHORMATAN:
HONOR AND AWARD:
Darjah Bakti (D.B.) Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin
Darjah Setia Pangkuan Negeri award (DSPN)



SUMBER/SOURCE:

26 comments:

  1. dia 18 tahun.. tp apesal dh masuk u.. lompat kelas ek?

    ReplyDelete
  2. ini blog amir: dia dah 28 tahun la.. ada apa2 yang saya silap tulis ke?

    ReplyDelete
  3. hawiz: oh, thanks... hahaha... tengah nak mendalami atlet sukan...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Atlet kita pun sudah bertaraf dunia. Syabas

    ReplyDelete
  5. akubiomed: yup!!! semoga ada banyak lagi atlet bertaraf antarabangsa..

    ReplyDelete
  6. bang kan best kalo nicol buat peminat die bole chant ngan die....kalo die wat bagi tau saye kat facebook name faceboook saye don qayyum iman

    ReplyDelete
  7. thanzzz..pde tuannye blog nie.....but lau engkap lgi kan sng..ini just pendapat sye je..(^_____^)

    ReplyDelete
  8. tepati tentang yang sye nak .. thanz so much.. i like this blog. azrul azmi terbaek ar.. usaha ag k?? gud luck

    ReplyDelete
  9. thanks azrul...kalau tak de info awak taklah siap keje skolah saya... Thanks very much..

    ReplyDelete
  10. thanks azrul tak disebabkan blog awak nie tak siaplah kerje sekolah saye..

    ReplyDelete
  11. memang bagus atlet negara kita ini..klu blh sy pun nk jadi mcm dia pd satu hari nanti.......

    ReplyDelete
  12. thanks owner blog :D *for the information

    ReplyDelete
  13. thanks @azrul .. siap da homework.. :)

    ReplyDelete
  14. thanks for you imformation, but i suggest, you boleh jugak letak macam mana dia boleh berjaya.

    ReplyDelete
  15. thanks for your info, but i suggest, you boleh jugak letak macam mana dia boleh berjaya.

    ReplyDelete
  16. tq . . ciap da homework

    ReplyDelete
  17. thanks for helping me to do my homework!!!

    ReplyDelete
  18. Akhirnya..siap juga kerja sekolah saya..thanks azrul..kalau tak pun memang kena denda arr esok...

    ReplyDelete
  19. thanks for the info to do my PBS

    ReplyDelete
  20. Apa2 je lah. Tak pentingpown...

    ReplyDelete
  21. olololo~~ thank you owner of this blog. :) tapi kalau bagi lengkap lagi mesti awesome

    ReplyDelete
  22. yo, thank you.. tpi kalau bagi lengkap lagi mesti awesome :)

    ReplyDelete
  23. Salam , thanks pada yang empunya blog ni ,, sangat membantu dalam buat assigment

    ReplyDelete